Ikkje legg på

Plateslipp på RorbuaStokkan hyller avdød kompis

Ett år etter Tore Hansens død dedikerer kamerat og kollega Ketil Stokkan sin nyeste plate til den avdøde kompisen.

På Rorbua presenterte Ketil Stokkan i dag fire av låtene som er å finne på den nye platen «Ikkje legg på». Sammen med Svein Dag Hauge på gitar, Oddbjørn Mikkelsen på bass, Håvard Hotvedt på piano og Espen Høgmo på trommer fylte Stokkan utestedet med akustiske toner for de oppmøtte.

– Det er mange som har lagt på det siste året, og jeg har vært nødt til å ta farvel med altfor mange. Det merker man når man hører på låtene, de er virkelig spilt inn med kjærlighet, forklarer Stokkan.

Gjenoppliver slagere

Og for gamle Stokkan-fans kan albumtittelen ringe noen bjeller. På platen er nemlig «Vent, ikkje legg på» å finne i ny drakt, sammen med to andre oppussede slagere fra 80-tallet.

– Så er det også tre nye sanger, en omskrevet rap av Onkl P og Tores «Hvil under stjerna». Det er tre sanger på platen som er direkte linket til Tore, så det føltes veldig naturlig å dedikere den til han, sier Stokkan, som savner Unit Five-stjernen stort.

Stolt av resultatet

Stokkan har vunnet to av tre ganger han har deltatt i Melodi Grand Prix, blant annet med den populære hitten «Romeo» i 1986. I tillegg har han over 250.000 solgte plater og blir av mange betegnet som Norges fremste «hitmaker».

– Jeg tror aldri jeg har gjort noe med så fin vokal som «Hvil under stjerna», jeg er veldig stolt av denne platen. Nå skal jeg ta vinterferie og tilbringe litt tid med familien, sier artisten med et smil.

Kilde: iTromso.no