Ta mæ

Det var egentlig meningen at det skulle arrangeres et comeback for ZOO, men etter fire års venting på et tidspunkt som passet for alle i ZOO, ble løsningen for Ketil Stokkan å gå igang på egen hånd. Demoene ble hentet fram, tekstene ble pusset på og det ble kjøpt et lite, men up-to-date innspillingsstudio som han rigget til i et isolert loftsrom over garasjen. Trommisen satt nede i garasjen og spilte trommer, og Ketil satt oppe og skrudde på knappene. Bassisten og pianisten kom og gjorde sitt når det trengtes. Jeg kunne selv bruke all den tiden jeg ønsket til innspilling av gitarer og sang. Et par pianospor ble gjort i Oslo, og en saxofon ble spilt inn på nordsida av Island (spill inn der du er, send lydsporet på mail, moderne tenking!).

Svein Dag Hauge, har mikset låtene i sitt studio i Oslo. På denne måten har Ketil hatt full kontroll på selve produksjonen, men kunne nyte godt av et par erfarne ører i et atskillig mer avansert studio. Svein Dag kunne selvfølgelig ikke unngå å spille litt gitarer her og der, men det gjorde bare sluttresultatet bedre.

Forslaget om å lage nye innspilinger av MGP låtene, ble også mottatt positivt av både Svein Dag og flere andre som ga råd underveis. En musikervenn i barndomsbyen Harstad, Lars Inge Pedersen (LIPE), spurte om å få gjøre en klubbmiks av ”Domino”, noe som virket spennende. ”Aldri ta snarveien” er 25 år gammel, og ble spilt inn fordi musikerne syntes den måtte være med.

Nå viser det seg at radiostasjonene foretrekker å spille ”En verden i forandring” og tittelsporet ”Ta mæ”. Ketil håper flere får opp ørene for plata; «Jeg er innmari stolt av den», sier han.